Hoeveel wordt je leven bepaald door de meningen van anderen? Hoeveel leef jij "een ander zijn leven"?

Hoeveel verplichtingen stelen je vrijheid en hoe vaak heb je "Nee!" willen zeggen maar heb je het toch maar gedaan om discussies te vermijden?

 

Ben je onzeker en voel je je niet gewaardeerd voor hetgeen je allemaal doet voor een ander? Lig je vaak wakker over wat mensen over je denken? Voel je je soms te min?

Geraak je stilaan uitgeput terwijl de klok verder tikt? Wil jij ondernemen, nieuwe wegen inslaan maar durf je dit niet aanpakken?

Misschien ben jij wel klaar om een Foertknop te installeren

De Geboorte van de Foertknop

Van kind af aan werd ik bekritiseerd en afgewezen. Ik werd "gevormd" door mijn zwaar narcistische vader.

Dankzij mijn moeder en grootmoeder kan ik toch dankbaar omkijken naar een liefdevolle opvoeding. Hoewel deze 2 godinnen mij beschermden, doch hebben de woorden en daden van mijn vader enorme trauma's achtergelaten.

Op jonge leeftijd associeerde ik "Liefde" met afwijzing, schaamte en verlatenheid. Alleen was ik hier destijds niet bewust van waardoor ook al mijn relaties hier stevig onder te lijden hadden.

 

De schreeuw naar liefde en erkenning was enorm waardoor ik vaak met een kruimeltje tevreden was. Mijn beschouwing naar "mannelijke individuen' voelde heel onveilig en angstig aan. Al snel nam ik een onderdanige rol aan en ging ik mijn partners pleasen om toch dat tikkeltje respect te ontvangen.

Ik was niet alleen een onzekere partner maar vooral ook een onzekere vrouw, die ook naast de liefde heel gevoelig werd voor kritiek uit heel mijn omgeving.

Ik was voortdurend bang dat mensen negatief over me dachten en ik lag nachten te malen over gesprekken of situaties die zich in mijn leven voor deden. Ik leefde in  onrust en onbewust creëerde ik een mentale gevangenis waar mijn vader levenslang had voor getekend.

 

Ik kon het niet begrijpen waarom ik zo behandeld werd door mannen en dat dit zich telkens weer herhaalde.

Daarnaast werd ik ook "geleefd" door de meningen van anderen, juist omdat ik vroeger geen eigen mening mocht hebben. Laat staan dat ik mocht praten als er bezoek over de vloer kwam.

Toen mijn moeder jonge dementie kreeg en ondertussen ook mijn grootmoeder overleden was, besefte ik dat ik het roer stevig moest omgooien.

 

Levenservaring en studie

Ik werkte al jaren in het gevangeniswezen wat op zich een onmisbare leerschool was maar ook een schrijnende confrontatie. Al jaren was ik boeken aan het lezen en volgde ik trainingen rond bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Ik had stapels notities en dagboeken liggen.

Iets in mezelf vertelde me dat ik een missie had, een diepe beleving om mijn pijn om te draaien in iets leerrijks waar ik misschien ook andere mensen mee kon helpen.

Ik draaide een bladzijde om en las "mijn rebel-woord", mijn Foertknop! Op dat moment wist ik.. hier ga ik verder mee!

 

Wil je meer over mijn persoonlijk verhaal horen, lees dan: Wie is Ilse

Wat is een Foertknop?

Je kan een Foertknop vergelijken met een gratis app die je installeert op een plekje op jouw lichaam.

Je installeert hem niet alleen. Je bepaalt ook zelf de inhoud en werking van deze krachtige knop. De Foertknop werkt altijd maar staat alleen in verbinding met jou. JIj bepaalt de regels en niemand kan hier over oordelen en dus ook "geen" reviews geven. Het is jouw instrument waar jij alleen toegang tot hebt.

De meningen van anderen worden tegengehouden door je "Foertfilter" die je kan vergelijken met een firewall op je computer.

Waarvoor kan een Foertknop gebruikt worden?

- om NEE te durven zeggen

- bij belangrijke keuzes

- om meer zelfvertrouwen te kweken

- om dingen een plaats te geven

- om de mening van een ander te kunnen loslaten

- om kritiek geen aandacht te geven

- om negatieve mensen aan te kunnen of zelfs mensen uit je omgeving te verwijderen

- om meer op te komen voor jezelf

- in stress situaties

- om je kracht te geven

- om je eigen normen en waarden een boost te geven

- om je eigen leven in handen te nemen

- om rustiger te slapen

- om echt jezelf te zijn